Gökboets Processbeskrivning Matsedel

1. Steg 1.

Planering av matsedel

  • gå igenom eventuella synpunkter och önskemål från andra och egna erfarenheter.
  • ta hänsyn till budget, näringsläran, skolmatsedeln,
  • ta hänsyn till Malmö Stads miljöpolicy, (säsongsanpassat, öka andelen ekologiska  ingredienser, minska andelen kött, minska svin)
  • välja maträtter som kan lagas från grunden (undvika halvfabrikat)
  • ha koll på mattrender, nya smaker och varor på marknaden
  • ta hänsyn till förvaringsutrymme
  • ta hänsyn till antal ätande kontra personaltäthet
  • ta hänsyn till högtider och andra inplanerade aktiviteter
  • Utgå ifrån befintlig årsmatsedel
  • korrigera en gång per år så att veckodagar och helger, skollov etc. stämmer
  • månadsplanering görs efter skolmatsedel, eventuellt nya rätter läggs in i menyn
  • veckoplanering görs efter nya boende, personaltillgång andra omständigheter (fel i leverans, avstängt vatten, etc.)

2. Steg 2

Fastslå och sammanställa matsedeln

  • matsedelsmall finns i gemensamma dokument EBadm
  • lägg till information i ”info-rutan”
  • skriv ut

3. Steg 3

Förmedla matsedeln

  • dela ut matsedeln på gökottan måndag morgon för nästkommande vecka
  • lämna utrymme för eventuella frågor om maträtterna
  • lämna utrymmer för eventuella synpunkter på annan information på matsedeln

4. Steg 4

Samla in feedback genom att

  • sammanställa och analysera informationen från enkäterna
  • skriva in all feedback i loggboken, markera med blå eller rosa överstrykningspenna
  • fråga matgästerna vad de tycker om maten