1. Steg 1.
Planering av matsedel
- gå igenom eventuella synpunkter och önskemål från andra och egna erfarenheter.
- ta hänsyn till budget, näringsläran, skolmatsedeln,
- ta hänsyn till Malmö Stads miljöpolicy, (säsongsanpassat, öka andelen ekologiska ingredienser, minska andelen kött, minska svin)
- välja maträtter som kan lagas från grunden (undvika halvfabrikat)
- ha koll på mattrender, nya smaker och varor på marknaden
- ta hänsyn till förvaringsutrymme
- ta hänsyn till antal ätande kontra personaltäthet
- ta hänsyn till högtider och andra inplanerade aktiviteter
- Utgå ifrån befintlig årsmatsedel
- korrigera en gång per år så att veckodagar och helger, skollov etc. stämmer
- månadsplanering görs efter skolmatsedel, eventuellt nya rätter läggs in i menyn
- veckoplanering görs efter nya boende, personaltillgång andra omständigheter (fel i leverans, avstängt vatten, etc.)
2. Steg 2
Fastslå och sammanställa matsedeln
- matsedelsmall finns i gemensamma dokument EBadm
- lägg till information i ”info-rutan”
- skriv ut
3. Steg 3
Förmedla matsedeln
- dela ut matsedeln på gökottan måndag morgon för nästkommande vecka
- lämna utrymme för eventuella frågor om maträtterna
- lämna utrymmer för eventuella synpunkter på annan information på matsedeln
4. Steg 4
Samla in feedback genom att
- sammanställa och analysera informationen från enkäterna
- skriva in all feedback i loggboken, markera med blå eller rosa överstrykningspenna
- fråga matgästerna vad de tycker om maten