Denna sida är flyttad till nya Komin!

Nya adressen: https://cityofmalmo.omniacloud.net

Friskvård & kontorsmassage

Du har rätt till friskvårdsbidrag när du är anställd i Malmö stad. Detta gäller även dig som är sjukskriven eller föräldraledig. Bidraget är 1500 kronor per år.

Om du är anställd del av året gäller proportionering efter anställningstid. Se nedan för mer information.

Friskvårdsbidrag får du för aktiviteter som är godkända av Skatteverket, enligt reglerna för skattefri friskvård. Du kan läsa mer om vilka aktiviteter som är godkända på Skatteverkets hemsida.

Friskvårdsbidraget gäller per kalenderår, januari till och med december. Friskvårdsaktiviteten sker på din fritid. Du kan bara få bidrag för friskvårdsaktiviteter som du betalat för under tiden du varit anställd.

Blankett för friskvårdsbidrag

För att ansöka om friskvårdsbidrag ska du fylla i Blankett för ansökan om utbetalning av friskvårdsbidrag och bifoga kvitto/faktura eller intyg. Blanketten ska skrivas under av din chef och sedan lämnas till HR-administratören som ser till att en utbetalning görs via din lön. Kvittot/kvittona ska klistras på ett A4-papper.

Har du autogiro på din årsavgift behöver du lämna in ett betalningsintyg (för innevarande år, lämna inte utdrag från internetbanken), från din motionsanläggning som visar att din årsavgift betalas via autogiro. Fyll i Blankett för ansökan om utbetalning av friskvårdsbidrag, bifoga betalningsintyget och lämna in till chef för underskrift. Blanketten och betalningsintyget lämnas sedan in till HR-administratören som ser till att en utbetalning sker via din lön.  

Inlämningstider för ansökan om friskvårdsbidrag

Det finns fyra inlämningstillfällen under året för dig som är månadsavlönad. Dessa är sista dagen i: januari, april, juli och oktober för utbetalning månaden efter. För dig som är timavlönad gäller inlämning sista dagen i juli och sista dagen i oktober. Har du kostnader för friskvård efter den siste oktober ett år kan du lämna in senast den siste januari året efter, men summan kommer då att räknas av från ditt friskvårdsbidrag för det år då det betalas ut till dig.

Rabatter och erbjudanden

Som anställd i Malmö stad kan du träna till förmånliga priser.

Massage

Miljöförvaltningen erbjuder kontorsmassage i våra egna lokaler. Massagen kostar 100 kronor för en halvtimme och betalas av medarbetaren via löneavdrag.

Miljöförvaltningen anlitar JE Massage vars massörer kommer till förvaltningen på tisdagar. Massagen måste bokas i förväg och du får bara boka en gång per månad inom ramen för friskvården.

Boka massage

Du bokar din tid via JE Massages bokningssystem: jemassage.se Boka här  Klicka på rubriken "Boka tid på företag" och skriv "Miljoforvaltningen" som företagsnamn.

Avbokning

Eventuell avbokning måste ske 24 timmar före bokad tid på JE Massages hemsida annars debiteras du för fullpris. Får du förhinder senare än 24 timmar kan du lägga ett meddelande på Yammer och erbjuda en kollega din tid. Om du byter måste du meddela Eva Walldén, så att debiteringen blir rätt.
Om du vill hålla dig uppdaterad - gå med i gruppchatten på Yammer. Anslut till gruppen med din Malmö stad-inloggning och få aviseringar genom att kryssa i rutan "MF - massage".