Lindängenbiblioteket

Nedan hittar du en beskrivning av Lindängenbiblioteket, vad du kan hitta här och vilka som jobbar på vårt bibliotek.

Om Lindängenbiblioteket

Lindängenbiblioteket ska vara en självklar plats för möten och inspiration där man kan utvecklas som människa och medborgare och vara med och påverka. Vi tror att läsning, tillgång till litteratur och medier, inspiration och kunskap är grundstenar för att våra medborgare ska kunna bygga sin framtid och leva ett gott liv.

Biblioteket ligger i Södra Malmö. Vi samverkar tätt med, skola, allaktivitetshus, fritidsgårdar och andra aktörer eftersom vi tror att samverkan ger större genomslagskraft.

På biblioteket...

På biblioteket kan besökarna låna och läsa tidningar, tidskrifter och böcker på många olika språk. De kan även låna filmer, ljudböcker, cd och tv-spel. Det finns sköna läsfåtöljer i vårt tysta läsrum och möjligheter att köpa kaffe, té och varm choklad. För vuxna finns flera datorplatser. De som har en bärbar dator kan koppla upp sig mot vårt trådlösa nätverk.

Vi arbetar med ett breddat programutbud, att fortsatt anpassa och utveckla bibliotekslokalen till en levande och stämningsfull mötesplats och att involvera invånarna i utvecklingen av bibliotekets utbud. Digital delaktighet är viktigt för oss och är något vi arbetat mycket med i både projekt och kursutbud. Vi vill att biblioteket ska ha låga trösklar och ett bra bemötande är otroligt viktigt för oss och ger oss möjlighet att bygga relationer med alla våra målgrupper.

Vi som jobbar på Lindängenbiblioteket

Sektionschef

Fakta om Lindängenbiblioteket

Antal öppettimmar/vecka: 42
Antal medier: 25 965

Vi är nio personer som jobbar här och vi är bibliotekarier, biblioteksassistenter och en brobyggare. Vi har cirka 165 000 besökare per år och 60 000 utlån/år. Vi har en stödförening som vi arbetar tätt med, Lindängenbibliotekets stödförening, som är med och arrangerar en del av våra program.

Vi har cirka 80 st tidskrifter på olika språk. Topp tre när det gäller utlån är:
1. ICA Kuriren
2. Gloria
3. Azra

Öppettider

Måndag–tisdag 9–19
Onsdag 12–17
Torsdag 10–17
Fredag 10–17
Lördag 10–13

Öppettiderna kan förändras under stora högtider och under sommaren.