Nytt intranät onsdag 4 mars

Den 4 mars när du öppnar datorn möts du av ett helt nytt intranät, som fortfarande heter Komin. Däremot har intranätet ett helt nytt utseende, ny struktur och färre sidor som gör det enklare att hitta information som är relevant för just dig.

Vårt intranät får ett rejält lyft. En hel del information har skrivits om, rensats bort och uppdaterats och framför allt strukturerats på ett nytt sätt. Nya Komin utgår från ämnesområden istället för från förvaltningar som idag. Det gör att vi får färre antal sidor och det underlättar bland annat när du använder sökfunktionen, eftersom sökträffarna blir färre.

Innehållet anpassas också efter var du som användare jobbar och vilken roll du har. På så vis ser du först och främst information som är relevant för just dig. Men för att det ska funka måste du först ställa in din profil.

Så kommer du igång med nya Komin

Du kommer automatiskt att slussas över till den nya startsidan. När du är inne i nya Komin första gången öppnas en guide, som du rekommenderas att följa för att bland annat ställa in din profil. Det är viktigt att du fyller i rätt uppgifter i din profil så att kollegor kan hitta dig och så att du själv får de nyheter som är relevanta för dig.

Här hittar du en Powerpoint-presentation med skärmdumpar från nya Komin.Powerpoint (powerpoint, 2.3 MB)

Ny struktur och nytt utseende kan göra att det tar lite tid innan vi alla känner oss bekväma i det nya intranätet. Ta dig gärna tid att leta runt på sidorna och använd sökfunktionen.

Arbetet fortsätter efter lansering

Det omfattande arbetet med att flytta över information har skett samtidigt som funktionerna i nya Komin har vuxit fram. All information kommer inte att vara överflyttad 4 mars och arbetet fortsätter en tid framöver.

Under en period, kommer det därför att finnas länkar till vissa sidor i gamla Komin, från nya Komin, i de fall informationen inte har kunnat flyttas över ännu. Så du kommer ändå att kunna nå det du behöver. Men hör gärna av dig om något ändå ser ut att saknas, till förvaltningsredaktör Sara Strand.

Behöver du hjälp?

Tekniska problem?

Om du upplever tekniska problem, till exempel att du inte kan logga in på nya Komin, vänder du dig som vanligt till IT-support: 040-34 27 27

Frågor om innehåll i nya Komin?

Har du frågor om innehållet på nya Komin, saknar information eller har behov av att något uppdateras, mejla till: Sara Strand, förvaltningsredaktör för Komin i hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen

Redaktörer i nya Komin

Du som anmält intresse att bli redaktör kontaktas efterhand. Innan du som ska bli redaktör i nya Komin har fått utbildning i det nya systemet hjälper förvaltningsredaktör till med uppdateringar på sidor.

Här hittar du allt på - Hälsa-, vård- & omsorgsförvaltningen