Ny chans att gå medieutbildning för talespersoner

Måste jag besvara frågor från reportrar? Hur beter jag mig framför kameran? Hur får jag fram mitt budskap? I februari och i maj nästa år finns nya tillfällen att gå de medieutbildningar som hälsa, vård och omsorg tillsammans med fem andra förvaltningar arrangerar.

Det finns tre olika utbildningar att välja bland. Ett seminarium som vänder sig till dig som saknar eller inte har så stor medievana och behöver den teoretiska grunden, intensivutbildning för dig som behöver öva på intervjusituationer framför kamera samt en avancerad utbildning som vänder sig till dig som har mycket stor vana av medier men behöver öva på lite större krissituationer.

Utbildningarna är kostnadsfria och vänder sig till dig som är chef eller på annat sätt kan bli talesperson för en verksamhet inom Malmö stad. Ingalill Åkesson, rektor på grundskoleförvaltningen gick den senaste utbildningen.

– En rektors jobb påverkas allt mer av media på olika sätt. Föräldrar agerar idag genom att använda sig av medier och vänder sig ibland direkt till tidningar och då ska du som rektor agera och svara på frågor i både tidningar, radio och tv. Jag valde att gå intensivutbildningen och det blev ett uppvaknande när jag såg mig själv på film efter en jobbig intervju. Tillsammans med kunniga personer på våra kommunikationsavdelningar lärde jag mig mycket under en intensiv dag framför kameran, säger Ingalill Åkesson, rektor på Österportskolan, och fortsätter:

–  Jag rekommenderar starkt denna utbildning. Vi rör oss på andra scener idag än framför sittande publik på ett föräldramöte.

Här hittar du allt på - Hälsa-, vård- & omsorgsförvaltningen