Denna sida är flyttad till nya Komin!

Nya adressen: https://cityofmalmo.omniacloud.net/

Ekonomifrågor

Under ekonomiavdelningen på HVOF finns det två enheter som stöttar verksamheterna med ekonomisk support och information.

Redovisningsenheten arbetar mot tre förvaltningar (Hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen, arbetsmarknads- och socialförvaltningen samt funktionsstödsförvaltningen) och arbetar med bl.a. leverantörsfakturor, e-handel, handkassor, in- och utbetalningar samt vissa behörighetsfrågor.  

För att komma till redovisningsenheten, klicka här eller på "Enhet för Redovisning" i menyn till höger.

 

Enheten för verksamhetsekonomi arbetar främst med budget och uppföljning och arbetar nära verksamheterna inom Hälsa-, vård och omsorgsförvaltningen. Denna enhet ger support i frågor kring budget, personalekonomi, analys, nyckeltal och benchmarking.

För att komma till enheten för verksamhetsekonomi, klicka här eller på "Enhet för verksamhetsekonomi" i menyn till höger.

 

Vanliga frågor och svar:

  • Investeringsfakturor? Cirkulera till respektive budgetekonom för kontroll innan attest. Meddela även budgetekonomen underlag på investeringen.
  • Bankgiro för 175 Hälsa, vård- och omsorgs förvaltningen: 5089-5846
    • OBS! Alla inbetalningar ska märkas med mottagande kostnadsställe. Dessutom lämnar du via mejl till redovisningsenheten information om att inbetalning är att vänta, vilken verksamhet som avses etc.
  • Malmö stads organisationsnummer: 212000-1124
  • Vad är HVOF Fakturaadress? 

Fr.o.m. den 1 april 2019 leverantör till Malmö stad skicka fakturor till oss elektroniskt. Den nya lagen (SFS 2018:1277) innebär att alla inköp, oavsett värde ska faktureras med e-faktura. PDF-fakturor eller inskannade pappersfakturor räknas inte som e-fakturor.

  1. Elektronisk fakturaadress GLN(EAN): 7381036631165 Mer information se Fakturor till Malmö stad
  2. I undantagsfall gäller följande adress för pappersfaktura

175 Hälsa, vård- och omsorgs förvaltningen

Faktura
205 80 Malmö
  • Det är obligatoriskt att ange referens (kostnadsställe) på fakturan.
  • Leverantörer ska i första hand skriva referensen i fältet ”Er referens”. Om det inte är möjligt ska referensen anges i fakturaadressen på tredje raden mellan Faktura och Postadress.

Attestinstruktioner:

Attestinstruktioner HVOFWord (word, 126.1 kB)

 

Har ni blivit utsatt för bluff-fakturor? Följ denna länk för att komma till Malmö stads dokument och information om hur man går tillväga för att bestrida dessa fakturor. Längst ner under "Fakturabedrägeri" finns mer information.   

 

Här hittar du allt på - Hälsa-, vård- & omsorgsförvaltningen