Nya adressen: https://cityofmalmo.sharepoint.com/sites/ASFInnerstaden
Process för Hela familjen.
Här finns hela processbeskrivningen i löpande text. Klicka på de gröna rubrikerna om du vill komma direkt till en speciell del.
1. Ärende inkommer
2. Överlämning av information
3. Överflytt av ärende
4. Kartläggningssamtal
5. Dokumentation
6. Informationssökning
7. Kontakt med samverkanspartners
8. Trepartsmöte
9. Dokumentation
10. Genomförandeplan-möte
11. Löpande klientkontakt
12. Uppföljning av planering
13. Dokumentation
14. Besök: uppföljning av kartläggning
15. Ny/reviderad planering eller avslutning
16. Telefonuppföljning efter avslut
Ärende inkommer. Tidigare handläggare informeras, överflytt förbereds — se checklista (word, 28 kB).
Akt hämtas hos tidigare handläggare, som ger relevant bakgrundsinformation kring familjen.
Socialsekreteraren har enskilda kartläggningssamtal med vuxna i familjerna och utgår då från kartläggningsverktygets (word, 138.3 kB) olika frågeställningar. Samtyckesblankett
(word, 45.5 kB) fylls i. Samtalet beräknas ta en och en halv timme.
Eventuellt upprättas en genomförandeplan i samband med samtalet — annars upprättas den vid ett senare möte.
Dokumentation av kartläggningssamtalet. Dokumentation sker genom sammanfattning i Procapita (word, 27.7 kB), poängsättning och val av insatser i effektstyrningen samt fylla i övergripande information i tjänsteöversikten. Även uppgifter i excelfil fylls i så långt det är möjligt.
Socialsekreteraren undersöker aktuell information kring kostnader, olika insatser och aktiviteter för bästa möjliga matchning i det aktuella ärendet.
Om det vid kartläggningssamtalet framkommer behov av inskrivning i JobbMalmö och AF Bryggan ska trepartsmöte ske inom en månad (i normalfallet). Under trepartsmötet läggs en gemensam planering upp tillsammans med deltagaren.
Socialsekreteraren dokumenterar trepartsmöte i Procapita. Eventuella uppdateringar görs i Romanlistan. Även uppgifter i excelfil fylls i så långt det är möjligt.
I de fall det inte redan har gjorts har socialsekreteraren ett extra möte för att upprätta genomförandeplanen tillsammans med deltagaren.
Telefonkontakt, möten utifrån behov, handläggning av försörjningsstödet.
Sker oftast kontinuerligt, men senast inom tre månader ska man ha gjort en uppföljning via besök av den gjorda planeringen för att se om något behöver förändras
Dokumentation av uppföljning i Procapita. Eventuella uppdateringar görs i Romanlistan. Även uppgifter i excelfil fylls i så långt det är möjligt.
Ny kartläggning görs efter sex månader inom de mål som är relevanta i det aktuella ärendet. I samband med detta uppdateras även effektstyrningen
Ny eller reviderad planering och fortsatt löpande klientkontakt alternativt avslutning
Avslutade ärenden följs upp via telefonsamtal (word, 14.9 kB) av respektive socialsekreterare efter cirka ett år. För att underlätta detta görs detta samlat under en bestämd vecka i oktober och april för dem som avslutats under första respektive andra halvåret.