TAMU

TAMU är en restaurangutbildning som ligger ute i Limhamn på Öresundgården. På TAMU får deltagarna lära sig de olika arbetsmomenten som krävs inom restaurangyrket i vår öppna lunchrestaurang där kunderna kan fika eller äta en god lunch.

TAMU vänder sig till personer som är intresserade av restaurangbranschen och som på egen hand har haft svårt att etablera sig på arbetsmarknaden och/eller fullfölja studier.

TAMU erbjuder två olika utbildningar. Den ena utbildningen är en 6 veckors introduktionskurs till Café och servering där deltagarna får introduktion och kunskap inom baristateknik, hygien i kök och vid servering, lättare beredning som smörgåsar, sallader med mera samt bake off.

Den andra utbildningen är en 6 månaders yrkesutbildning där deltagarna utbildas i varm kök, kall kök, bageri, konditori och service och bemötande. Här får deltagarna en djupare livsmedelshygien och baristateknik utbildning. Efter utbildningen blir deltagarna köksbiträden.

Båda utbildningarna är kombinationer av restaurangutbildning och socialt lärande, där båda delar är lika viktiga. Mycket av lärande är främst praktiskt men lite teori förekommer. Målsättningen är att deltagarna ska bli självförsörjande genom utbildning och socialt lärande.

TAMU Kantin

Restaurang I Bageri I Café

Ni hittar oss på Apoteksgatan 19 i Limhamn.
Öppettider: onsdag, torsdag fredag: 11.30–13.30
Telefon: 040-34 40 40

Här hittar du allt på - Arbetsmarknads- & socialförvaltningen