Externa kanaler för spridning av videofilmer

Förutom Malmö stads egna kanaler, så finns det en mängd olika sociala kanaler där man med fördel kan sprida videofilmer.

Läs mer på kanalernas egna sidor under menyn.

YouTube

YouTube är en videodelningstjänst som ägs av Google, men är även världens andra största sökmotor efter Google. Så externa videofilmer bör ligga på YouTube för att de ska hittas när någon söker efter dem.
Läs mer om videoanvändning på YouTube

Facebook

Facebook är en socialt nätverkstjänst där syftet helt enkelt är att umgås med andra över internet. Att använda video på Facebook är ett bra sätt för att få spridning och nå sina målgrupper.
Läs mer om videoanvändning på Facebook

LinkedIn

LinkedIn är en social nätverkstjänst som är inriktad på att skapa en mötesplats mellan arbetssökande och företag/organisationer. Rekryteringsannonser med video är vanligt på LinkedIn.
Läs mer om videoanvändning på LinkedIn

Twitter

Twitter är en social nätverkstjänst där man skriver korta meddelanden, så kallade ”tweets”, som inte får överstiga 140 tecken. Även när det gäller video så är det korta videofilmer som gäller. En videofilm på Twitter kan vara 2.20 minuter som längst.
Läs mer om videoanvändning på Twitter

Instagram

Instagram ägs av Facebook och är en app för foto- och filmdelning via mobiltelefonen. En videofilm på Instagram kan vara som längst 60 sekunder.
Läs mer om videoanvändning på Instagram